BOR – Preko sedam migracionih servisnih centara među kojima je jedan u borskoj filijali, Nacionalna služba za zapošljavanje posreduje u zapošljavanju naših državljana u inostranstvu. Na taj način, licima sa evidencije nezaposlenih, omogućeno je da shodno uslovima konkursa koje raspisuju strani poslodavci i svojim kvalifikacijama apliciraju za posao kako u zemljama u okruženju, tako i u drugim državama Evropske unije.

Naš sektor u Beogradu za međunarodnu saradnju prati migracije i konkurse za zapošljavanje naših ljudi u inostranstvu. Preko ovog centra mi dobijamo informacije o konkursima pre svega iz Nemačke, jer sa ovom zemljom imamo potpisan sporazum o razmeni radne snage. Očekuje se potpisivanje sa Slovenijom i Slovačkom, a saradnja već postoji i sa Hrvatskom i Crnom Gorom“, kaže Slavko Đurić, savetnik za zapošljavanje u filijali NSZ u Boru.

U migracionom servisnom centru mogu se dobiti podaci o uslovima koje bi kandidati trebalo da ispune, kao i postupku apliciranja za konkretno radno mesto.

Najzastupljeniji su konkursi za prijem medicinskih radnika, a otvaraju se i potrebe za angažovanjem vozača, automehaničara, bravara, električara, svih onih zanimanja koja su deficitarna i u Nemačkoj. U zemljama bivše Jugoslavije traži se pretežno sezonska radna snaga u ugostiteljstvu i turizmu: konobari, kuvari, spremačice, recepcioneri“ dodaje Slavko Đurić, savetnik za zapošljavanje u filijali NSZ u Boru.

Odlazak u inostranstvo preko posredničkih agencija ume da bude loša praksa. Sigurnost apliciranja preko migracionog centra, je veća, a i usluga posredovanja je, kako ističe Đurić, besplatna.

Mi dobijamo konkretan konkurs za zapošljavanje tih osoba. Sa svi podacima koje dobiju oni konkurišu za radno mesto. Poslodavac je dužan da im obezbedi i socijalno osiguranje i smeštaj, dobijaju radnu i boravišnu dozvolu i nakon godinu dana mogućnost nostrifikacije diplome, kao i povećanje plate na koje mogu da računaju kada se nostrifikuje diploma“ kaže Đurić.

Najveće interesovanje Borana je za rad u Nemačkoj. Potražnje ima i za skandinavskim i drugim zemljama Evrope, ali je mogućnost zaposlenja na ovaj način, bez potpisanih bilateralnih sporazuma, i dalje mala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *