Dobar početak turističke sezone u opštini Majdanpek

0

Ovogodišnja turistička sezona u opštini Majdanpek dobro je počela. Samo Rajkovu pećinu je od početka godine obišlo blizu četiri hiljade posetilaca. Tokom pristanišne sezone u Donjem Milanovcu, do početka novembra očekuje se dolazak preko 170 kruzera, sa turistima iz svih krajeva sveta.

MAJDANPEK – Ovogodišnja turistička sezona u opštini Majdanpek dobro je počela, ocenjuju u Turističkoj organizaciji opštine Majdanpek. U prilog tome i podatak da je samo Rajkovu pećinu od početka godine obišlo blizu četiri hiljade posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Među posetiocima najviše je đaka, s obzirom na to da je ovo vreme đačkih ekskurzija. Poseta bi bila i veća da nismo imali problema sa vodom u pećini, s obzirom na velike padavine tokom celog proteklog meseca, ali će to svakako biti nadoknađeno tokom letnje sezone“, ističe Nikola Urzikić iz Turističke organizacije opštine Majdanpek.

Početkom aprila počela je i pristanišna sezona u Donjem Milanovcu, koja će trajati do 3. novembra i tokom koje se očekuje pristajanje preko 170 kruzera, sa turistima iz svih krajeva sveta.

Kako je ovih dana „Šuplja stena“ proglašena za spomenik prirode i predata Turističkoj organizaciji Majdanpek na upravljanje, tako se u ovoj godini očekuju brojni poslovi i s tim u vezi.

Na oko osam hektara zemljišta koje okružuje „Šuplju stenu“ planiran je završetak uređenja „Belog izvorca“, izgradnja nekoliko malih mostova preko rečice Valja Prerast, a biće formirana i rendžerska služba koja će brinuti o zaštiti biološkog i hidrološkog diverziteta na ovom području“, dodaje Urzikić.

Uz Rajkovu pećinu, s jedne i arheološko nalazište „Lepenski vir“ s druge strane, turistički prsten, sa draguljima, poput „Belog izvorca“ i „Šuplje stene“ postaje sve zanimljiviji za turiste iz zemlje i inostranstva, a opština Majdanpek sve značajnija tačka na turističkoj mapi Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *