„Dobar put – loš put“

BOR – Povodom Ramazanskog Bajrama jednog od dva najznačajnija islamska praznika, borsko Udruženje Roma sa invaliditetom „Amal“, organizovalo je u Muzičkoj školi predstavu „Dobar put – loš put“. Komad koji govori o večitoj borbi između dobra i zla, režirao je Nazim Demiri.

„Tema ove predstave je da jedan brat ide pravim, a drugi brat pogrešnim putem. Brat koji je, nezadovoljan svojim životom, krenuo lošim putem, pada u iskušenje, susreće se sa smrću i đavolom koji ga podseća na zlodela koja je tokom života učinio. On se kaje, ali ipak umire“, kaže režiser Nazim Demiri.

Specifičnost ove predstave ogleda se u tome što u njoj igraju i osobe sa invaliditetom.

„U ovoj predstavi po prvi put učestvuju zajedno i osobe sa i bez invaliditeta. Cilj je bio da se što više mladih okupi i da se družimo“, dodaje režiser Nazim Demiri.

„Cilj je da se osobe sa invalididtetom uključe u sve sfere života, da budu vidljive i aktivne. Mi smo mlado udruženje, formirano prošle godine. Trenutno imamo 50-tak članova, a očekujemo da ćemo imati više u narednom periodu, jer smo počeli izradu baze podataka osoba sa invalididtetom romske populacije i popis je u toku“, ističe Jašar Murina, predsednik Udruženja Roma sa invaliditetom „Amal“ u Boru.

U okviru programa koji je Udruženje Roma sa invaliditetom „Amal“ organizovalo u saradnji sa Islamskom zajednicom u Boru, pročitani su i delovi Kurana, a nakon predstave Dobar put – loš put, nastupio je i Hor Nur.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.