Dom starih predat u zakup, prvi stanari početkom aprila

BOR- Opština Bor predala je u zakup Dom starih, Milovanu Đuriću iz Knjaževca vlasniku Vile Katarina iz ovog grada, a prvi stanari se očekuju  početkom aprila. Dom je sagrađen 2012.godine.

Ono što je bitno, u prethodnom periodu  smo obezbedili uslove da Dom za stare sa republike prenesemo na Opštinu Bor zahvaljujući svima nama koji smo verovali u ovu izgradnju , od generalnog direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog, čija je ideja bila da se ovako lep objekat izgradi na teritoriji opštine Bor,  ali i pomoći  RTB-a, koji je maksimalno učestvovao u izgradnji“, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić .

U narednih mesec i po dana Opštine Bor će zajedno sa zakupcem obezbediti uslove da se usele prvi stanari, a među njima će biti i korisnici iz knjaževačkog doma, poreklom iz Bora. Takođe i u samom Boru vlada interesovanje za starački doma tako neće bit problema u popunjavanju kapaciteta.

„Lepo je čuti da ovakvi uslovi ne postoje nigde u Srbiji, takođe je bitno da ono što smo obećavali to i ispunili, dodao je Aleksandar Milikić.

Površina objekta je 1700 kvadratnih metara,a kapacitet 68 kreveta.

Većina soba je dvokrevetna, dobo su opremljene i stanari će imati maksimalne uslove za pristojan život.

Objekat u Boru je fantastičan. Imam dom u Knjaževcu, lep je,ali ovo je namenski pravljen dom i najlepši je koga sam do sada video“, rekao je direktor Doma za stare „Vila Katarina“ u Boru Milovan Đurić.

 Cena smeštaja je 36.000 hiljada za pokretne i 42.000 za nepokretne osobe. U Domu za stare biće uposleno dvadesetak radnika iz Bora.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/_4vaTWz8H4I“ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *