Donacija kineske kompanije Majdanpeku

MAJDANPEK – Kineski narod je još jednom potvrdio svoje iskreno prijateljstvo sa narodom Srbije. Poslednji primer stiže iz Majdanpeka, gde je  kineska kompanija „Tiejiuju Engineering&Construction“, koja posluje u okviru Kineskih železnica, a koja je angažovana na izgradnji nove flotacije u Rudniku bakra, donirala više od deset tona prehrambenih namirnica samohranim roditeljima i drugim socijalno ugroženim porodicama opštine Majdanpek.

Svi znaju za čelično prijateljstvo naroda Srbije i Kine. Nadamo se da će uz  ovu pomoć Kineskih železnica i građani Majdanpeka lakše pobediti ove teške trenutke izazvane epidemijom korona virusa“, rekao je Li Qiaorong, direktor  kompanije „Tiejiuju Engineering&Construction“.

Na pomoći koja se sastoji od osnovnih prehrambenih namirnica, a koje će biti podeljene onima kojim su najpotrebnije u svoje i ime opštinskog rukovodstva zahvalila se Elvira Jovanović, zamenica predsednika Opštine Majdanpek.

Za Jasnicu Pavlović, jednu od 200 samohranih roditelja koji će dobiti pomoć ova donacija mnogo znači.

Kada nemate ništa, onda vam je sve mnogo. Nisam iznenađena potezom kineskih prijatelja, jednostavno to je i bilo očekivano“, kaže Jasnica.

A upravo ovim potezom, još jedna kineska kompanija svrstala se u red onih koji su tokom epidemije, koja je pogodila ceo svet, opravdale  epitet društveno odgovorne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *