Donacija plastičnih zaštitnih maski zdravstvenim ustanovama

BOR – U cilju zaštite zdravlja zdravstvenih radnika u vreme pandemije  korona virusa, rukovodstvo firme „CCS Solutions“ u Beogradu odlučilo je da zdravstvenim ustanovama u Srbiji donira višenamenske plastične zaštitne maske domaće proizvodnje sa zamenjljivim filterom. Predstavnici ove firme poklonili su borskom Domu zdravlja 100 kompleta ovih maski.

Zelena maska je u potpunosti domaći proizvod. Namenjena je za opštu zaštitu stanovništva ne samo od virusa, bakterija već i za zaštitu od zagađenja, prašine, sitnih čestica a uz upotrebu odgovarajućih filtera čak i od radioaktivnih čestica. U pakovanju se nalaze i filteri, lastiš i uputstvo za korišćenje. Jedan filter se koristi do 100 sati upotrebe. Garancija na masku je tri godine. Komplet sadrži uputstvo za korišćenje i održavanje. Maska se može lako dezinfikovati vrelom vodom, alkoholom ili  asepsolom. Registrovana je u Agenciji za lekove i medicinska sredstva kao nemedicinsko sredstvo i ispitana u Institutu za javno zdravlje Srbije“, naglasila je Marina Srdić  iz pravnog tima firme „CCS Solutions“ Beograd.

Na vrednoj donaciji, u ime Doma zdravlja u Boru, zahvalila se direktor ove ustanove dr Vesna Radosavljević istakavši da će ove maske, pre svih dobiti zdravstveni radnici u Kovid ambulanti i u Službi hitne pomoći.
Plan rukovodstva firme „CCS Solutions“ je da se zdravstvenim ustanovama u Srbiji donira više od 10.000 višenamenskih plastičnih maski.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *