Donacija Rotarakta Hitnoj službi Doma zdravlja u Boru

0

BOR – Podmladak borskih rotarijanaca nastavlja da pruža pomoć zdravstvenim ustanovama. Ovog puta članovi Rotarakt kluba donirali su Hitnoj službi borskog Doma zdravlja toplomere, aparat za pritisak, peškire, posteljine i zavese, kako bi pomogli rad ovog odeljenja.

Rotarakt klub u Boru osnovan je oktobra 2018. godine. Inicijativni odbor je tada počeo da radi i ubrzo je prva uspešna saradnja ostvarena sa Opštom bolnicom u Boru.  Zatim su usledile akcije pod sloganom „Čovek je najveće bogatstvo“ sa manjim firmama, a povodm Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu. Ovom prilikom nastavlja se saradnja sa Domom zdravlja Bor, gde smo u dogovoru sa menadžmentom dobili informacije o stvarima neophodnim službi hitne medicinske pomoći, kao službi od vitalnog značaja i doniramo peškire, čaršave, toplomere, aparat za pritisak i zavese. Nadamo se uspešnoj saradnji i u budućnosti a s obzirom na to da je moto našeg kluba Druženje i služenje nadamo se uspešnoj saradnji i sa ostalim firmama javnog i privatnog sektora“, rekla je Jelena Golubović, pr Rotarakt kluba Bor.

Hitna služba borskog doma zdravlja radi 24 sata. S obzirom na veliku fluktuaciju pacijenata, neophodna joj je i kvalitetna oprema za rad. Zato je ističu nadležni, svaka donacija dobrodošla.

Dom zdravlja uvek ima puno posla. Hitna služba je najizloženija toj priči, jer radi 24 časa svakog dana i uvek mora da bude spremna da pruži pomoć. Zato je menadžmentu Doma zdravlja Bor, kada smo započeli ovu saradnju sa Rotarakt klubom želja bila da krenemo od Hitne pomoći jer nam je cilj da ova služba ima najbolje uslove za rad, jer radi najteži i najodgovorniji deo posla u domu zdravlja. Ovo je početak saradnje. Možda je ova pomoć skromna ali nam je svaka pomoć dobrodošla. Pozivamo i druge da to urade jer kada doniraju nama, ustvari doniramo celom gradu, odnosno ako mi možemo da radimo dobro I kvalitetno celom gradu će biti bolje”, istakla je specijalista opšte medicine, dr Slađana Jovanović, pomoćnik direktora Doma zdravlja Bor.

Rotarakt klub broji 14 članova koji su najavili niz akcija i u budućem periodu, kojima će pomoći lokalnoj zajednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *