Donacija Vlade Japana lokalnim samoupravama u Srbiji

Vlada Japana poklonila je 435 hiljada evra za realizaciju projekata za osnovne potrebe stanovništva u osam lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je i opština Žagubica koja je sredstva dobila za projekat Predškolske ustanove „Poletarac“. Donaciju Vlade Japana dobilo je i komunalno preduzeće u Vlasotincu, Dom za odrasla invalidna lica iz Doljevca, prokupačka Poljoprivredna škola dok su ugovori o grantovima za unapređenje osnovnih potreba stanovništva potpisani i sa predstavnicima Doma zdravlja u Vladičinom Hanu i Blacu, predstavnicima Grada Subotice i Osnovne škole „Stepa Stepanović“ iz Čačka.

Ugovore o donaciji potpisali su predstavnici lokalnih samouprava i ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara, koji je izrazio očekivanje da će realizacijom tih projekata odnosi Srbije i Japana još više ojačati.

Državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike Nenad Ivanišević zahvalio je vladi i narodu Japana na dosadašnjim donacijama, navodeći da ta sredstva mnogo znače ustanovama u sistemu socijalne zaštite Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *