Doprinos volontera u borbi protiv korone

ZAJEČAR – Zaječarski Crveni krst je od prvog dana imunizacije dao veliku podršku Zdravstvenom centru, a u saradnji sa gradskom upravom odmah je formiran kol centar i pozvani su volonteri.

Imunizacija građana protiv kovida 19 u Zaječaru traje već više od mesec dana. Direktor zaječarskog Doma zdravlja dr Bojana Radojević istakla je da dobri rezultati po pitanju vakcinacije ne bi bili ni približni bez svesrdne pomoći mladih volontera Crvenog krsta koji rade u kol centru.

Volonteri Crvenog krsta takođe su veoma zadovoljni saradnjom sa medicinskim osobljem, svesni da zajedno rade jednu vrlo važnu stvar. Sa druge strane, iskustva sa građanima su, prema njihovim rečima različita. Uprkos neprijatnim situacijama, volonteri nemaju sumnju da rade nešto dobro i humanost je zajednički imenitelj i razlog zašto svoje slobodno vreme koriste za dobrobit svih.

Volonteri Crvenog krsta, pored rada u kol centru obavljaju i sve ostale redovne aktivnosti u ovoj organizaciji, a Crveni krst je, bez obzira na pandemiju nastavio sa svim aktivnostima koje se tiču narodne kuhinje, dobrovoljnog davanja krvi i pomoći najsiromašnijima na teritoriji grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *