Građani Srbije provode drugi dan u potpunom karantinu. Protekla noć bila je jedna od najgorih po broju umrlih, tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i navodi da su se pojavila nova žarišta u Nišu i Negotinu.

U Srbiji je 50. dan od prvog registrovanog slučaja koronavirusa. Zahvaljujući obuzdavanju širenja zaraze i zaravnjenju epidemijske krive, prvi put je procenat pozitivnosti pao ispod šest odsto, ali bez obzira na takav trend, struka neće predložiti otvaranje vrtića. Od ponedeljka biće dozvoljen rad frizerskim i kozmetičkim salonima, fitnes centrima i teretanama, salonima za negu lepote i zatvorenim pijacama, ali pod posebnim uslovima uz stroge mere opreza i držanja socijalne distance – uz nošenje maski, rukavica i korišćenje dezinfekcionih sredstava, saopštio je epidemiolog Predrag Kon.

Od ponedeljka će I penzioneri moći u jednočasovnu šetnju.

Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, aerodrome, restorane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja.

I pored ublažavanja mera, epidmiolozi poručuju da je i dalje potreban oprez i da borba sa koronavirusom još nije gotova. Drugi talas možemo očekivati na jesen ili zimu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *