Državna pomoć za hotelijere

BORSKI I ZAJEČARSKI OKRUG – Bor, Majdanpek, Kladovo Negotin, Zaječar i Boljevac neke su od 70 lokalnih samouprava sa čijeg područja vlasnici hotela mogu da konkurišu za pomoć Ministarstva trgovine i turizma.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je javni poziv za prijavu privrednih subjekata za korišćenje subvencija za podršku radu hotelske industrije zbog poteškoća izazvanih pandemijom COVID-19. Pravo na bespovratna sredstva ostvaruju kategorizovani hoteli koji se nalaze u privatnom vlasništvu sa teritorija ukupno 70 jedinica lokalne samouprave širom Srbije.

Osnovni preduslovi za sticanje prava za korišćenje subvencija su da nad privrednim subjektima nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restrukturiranje niti postupak likvidacije, kao i da se ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije.

Sredstva se dodeljuju u iznosu 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti. Privredni subjekat gubi pravo na korišćenje subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10%, u periodu od 15.08.2020. godine zaključno sa 31.12.2020. godine, navodi se u obaveštenju na zvaničnom sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, gde se mogu pronaći obrasci dokumenata neophodnih za konkurisanje. Poziv je otvoren do 15. septembra 2020. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *