Dve decenije Odeljenja hemodijalize u Boru

BOR – Odeljenje hemodijalize u Opštoj bolnici u Boru, ove godine obeležava dve decenije uspešnog rada. Odeljenje u Boru  je 1999. startovalo sa svega pet aparata, a do danas je prošireno i u aparaturi i medicinskom kadru.

Do 10. jula 1999. godine, pacijenti iz Bora morali su da putuju u Zaječar da bi se dijalizirali, pa su tri puta nedeljno kolima hitne pomoći odvoženi u zaječarski Zdravstveni centar. Sada se u proseku dijalizira oko 40 pacijenata, pretežno Borana, ali bude i pacijenata iz Majdanpeka, Negotina i Kladova. Zahvaljujući kvalitetnoj medicinskoj nezi koju lekari i sestre pružaju pacijentima, dobroj organizaciji zaposlenih i menadžmenta bolnice, odeljenje sada ima 13 aparata za hemodijalizu. Od 2013. godine  kroz  organizaciju edukativnih predavanja, prezentacija i izleta za pacijente, radu odeljenja svesrdno pomaže i Udruženje bubrežnih bolesnika u Boru, na čijem je čelu dr Ljubinko Todorović„,  kaže Danijela Buzejić, viša medicinska sestra na Odeljenju hemodijalize.

Povodom obeležavanja dvadeset godina rada Odeljenja hemodijalize, u nedelju, 1. septembra u 13 časova, u hotelu Albo, biće organizovana prezentacija i predavanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *