Ekipa Bora osvojila turnir gradova

BOR – Ekipa Bora osvojila je turnir gradova u malom fudbalu, pošto je bila najbolja u Beogradu, u završnici memorijalnog turnira Radio-televizije Srbije „Igrajmo za 16“. Borski tim savladao je u finalu predstavnike Subotice 4:2, a prethodno je pobedio Užice i, sa dve pobede i porazom, bio najbolji u grupi u kojoj se sastao sa ekipama Požarevca, Niša i Jagodine.
„Bilo je teško. Naša slična ekipa osvojila je turnir pre tri godine, međutim ove je bilo mnogo teže, sve su utakmice bile teške. Naravno, u grupi može i da se kalkuliše, da izgubiš jednu utakmicu, ali u polufinalu je, po meni, bilo najteže. Tu smo poveli 1:0, završili 2:0, a u finalu smo gubili 1:0, a na kraju pobedili 4:2.“, kaže Miloš Stanojković, kapiten pobedničke ekipe Bora.
Nastup borske ekipe na turniru pomogli su lokalna samouprava i Rudarsko-topioničarski basen Bor, koji su prethodno podržali i organizaciju kvalifikacionog turnira u gradu bakra.
„Moram da pohvalim celu ekipu, to je veliki uspeh i nama je pre svega velika čast što smo uopšte spadamo među osam gradova koji su stigli do ovog nivoa. Bilo je nekoliko teških utakmica, ali su igrači ostavili srce na terenu i zbog toga zaslužuju sve pohvale. Bilo je i igrača koji su nastupali povređeni, ali se to nije ni primećivalo. Sada nas očekuju utakmice sa partnerima turnira, sa medijima i prijateljima i nadam se da ćemo to osvojiti i dokazati koliko Bor ima veliki fudbalski potencijal. Posebno bih se, osim lokalnoj samoupravi, zahvalio RTB-u Bor, Bortravelu koji nam je obezbedio besplatan prevoz, firmi Moki mont koja se pobrinula za dresove i Ustanovi Sportski centar“, kaže Marko Nikolovski, član Opštinskog veća u Boru.
Osim osvajanja pobedničkog pehara na turniru gradova manifestacije „Igrajmo za 16“, borskoj ekipi uručene su i dimploma i zahvalnica za doprinos ovogodišnjoj memorijalnoj manifestaciji RTS-a, organizovanoj u sećanje na 16 poginulih radnika ove medijske kuće u bombardovanju 1999. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *