Elektronski zahtevi za porodilje

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za porodilje koje prvi put podnose zahtev za veštačenje zdravstvenog stanja deteta. Dokumentaciju potrebnu za veštačenje porodilje mogu da dostave elektronskim putem ili poštom na adresu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Zahtev za veštačenje zdravstvenog stanja deteta kao i Zahtev za ostvarivanje prava na naknadu zarade radi posebne nege deteta, Zahtev za ostvarivanje prava na ostale naknade po osnovu posebne nege deteta može se preuzeti sa sajta Ministarstva.

Ministarstvo podseća da se za porodilje koje su već ostvarile pravo na naknadu zarade za vreme odsustva sa rada radi posebne nege deteta i na ostale naknade po osnovu posebne nege deteta, a kojima ovo pravo ističe 15. marta i kasnije, a nadležni organ nije odlučio o daljem korišćenju, to pravo produžava na osnovu ranije donetih rešenja, najduže tri meseca, odnosno dok traje vanredno stanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.