Filmski festival Slobodna Zona od danas i u Negotinu

0

Negotin – Filmski festival Slobodna Zona na svojoj 11. turneji u više od 50 gradova i mesta širom Srbije stiže danas i u Negotin. Do petka 26. maja, ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da prisustvuju projekcijama osam najboljih filmova sa 12. izdanja Slobodne Zone održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Filmski festival Slobodna Zona, večeras od 18,30 h u Negotinu, kao predvodnik ovogodišnjeg repertoara, otvoriće film Neruda Pabla Laraina, koji govori o progonu čuvenog čileanskog pesnika.

Termin od 20,30 h,  rezervisan je za drugu projekciju i italijanski dokumentarac Požar na moru Đanfranka Rozija, koji skida medijsko-senzacionalističku masku sa najveće tragedije u savremenoj istoriji i otkriva ljudsku stranu akuelnog problema migranata.

Sutra, u istim terminima, publika će moći da vidi filmove: Čujte i počujte, legendarnog Vernera Hercoga o fenomenu internet i film Beskrajna poezija, o mladosti kultnog filmskog autora Alehandra Hodorovskog.

U četvrtak 25. maja na festivalskom repertoaru Slobodne zone u Negotinu su nagrađivani dokumentarac Pod suncem, Vitalija Manskog i Dok otvaram oči. U petak, 26. maja na programu su filmovi Ljubavnici i despot i Efekat vode.

Filmski festival Slobodna Zona u Negotinu kao organizator priređuje Dom kulture „Stevan Mokranjac“ u Bioskopu „Krajina“, a ulaz je besplatan.

Ovogodišnja, inače, 11. turneja Slobodne Zone je počela u drugoj polovini aprila i biće završena krajem juna, filmskim projekcijama u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *