MAJDANPEK – Fondacija za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek obaveštava registrovane poljoprivrednike da je Opština Majdanpek u okviru Programa mere podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u 2016.godini, raspisala Konkurs za realizaciju Programa mera investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava i to za  nabavku kvalitetnih priplodnih junica mlečnih rasa ili simentalskog govečeta, nabavku kvalitetnih goveda, ovaca, koza i svinja tovnih rasa, zatim, nabavku novih pčelinjih društava, nabavku opreme za pčelarstvo, kao i nabavku nove opreme, ali i za nabavku polovne opreme ne starije od pet godina od ovlašćenih prodavaca.

Iznos podsticaja po korisniku je do 30 odsto od ekonomske vrednosti za nabavku maksimalno tri grla goveda i povraćaj sredstava je maksimalno 80.000 dinara po grlu, dok je za nabavku sitne stoke maksimalan iznos 8.000 dinara, a maksimalan broj grla je 10 ovaca, pet koza i 10 svinja. Za pčelare podsticaj je do polovine ukupne nabavne vrednosti bez PDV-a, a maksimalno 50.000 dinara. Za nabavljenu novu opremu odobrava se najviše do 50 odsto, odnosno maksimalno 100.000 dinara, dok je za polovnu opremu maksimalan iznos 50.000 dinara.

Pravo podnošenja zahteva imaju registrovana  poljoprivredna  gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju koja ispunjavaju opšte i specifične kriterijume, a sredstva će biti dodeljena samo za jedan zahtev za predviđene mere Konkursom.

Zahtevi se podnose uz prateću dokumentaciju do kraja oktobra Fondaciji za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *