Formalno potvrđivanje otpisa duga

0

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru na 16. redovnoj sednici podržali su predlog odluke o davanju saglasnosti za otpis 90 odsto duga po osnovu ustupljenih prihoda RTB Bor grupi za preduzeća RBB i TIR, prema kojem se otpisuje blizu 825 miliona dinara duga Rudnika bakra Bor i oko 614 i po miliona dinara duga Topionice i rafinacije. Reč je o formalnom potvrđivanju predloga odluke koja je u skladu je sa Zaključkom Vlade Srbije iz 2016. godine, a kojom se subjektima privatizacije, daje saglasnost za namirenje poverilaca, na osnovu prethodno pravosnažno usvojenih i izvršenih Unapred pripremljenih planova reorganizacije.

U desetom mesecu prošle godine dobili smo zahtev Ministarstva finansija da se donese formalna odluka o otpisu 90 odsto duga po UPPR-u i to smo i na veću danas utvrdili kako bi odluka bila doneta i na skupštini grada. Druge tačke odnosile su se na izdavanje lokacija za kioske kao i na otuđenje gradskog građevinskog zemljišta koje se nalazi u privatnom vlasništvu oko kuće“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

O predloženoj odluci o davanju saglasnosti za otpis duga RTB BOR-grupe RBB  I TIR doo, rešenjima da se preduzeću “Futura plus“ daju u zakup lokacije u ulicama Moše Pijade i Kralja Petra prvog za postavljanje kioska, kao i da se građevinsko zemljište u javnoj svojini, otuđi privatnom licu, koje je vlasnik objekta na pomenutom posedu, konačnu reč daće odbornici gradske skupštine na narednom zasedanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *