Formira se radna grupa za rešavanje otvorenih pitanja sa kompanijom „Ziđin“

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 31. sednici svih pet predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu.

Između ostalog usvojen je predlog za formiranje radne grupe za rešavanje otvorenih pitanja u vezi rada i poslovanja kompanija Srbija Ziđin Bor Koper i Ziđin Rakita, u čiji sastav će ući pet predstavnika lokalne samouprave, predstavnici kineskih kompanija i šest mesnih zajednica koje su najugroženije rudarenjem.

Prihvaćen je i predlog odluke o utvrđivanju naziva ulica i trgova na teritoriji grada Bora, kojom je predviđeno da više od 500 ulica u gradskim i seoskim mesnim zajednicama, dobiju nove nazive. Većina ovih ulica do sada nije imala naziv, a sredinom prošle godine je formirana komisija koja je, na osnovu predloga građana, donela odluku o nazivima ulica.

Članovi Veća usvojili su i predlog odluke da Ženski rukometni klub Bor, Ženski košarkaški klub Bor, Fudbalsko sportsko udruženje „Bor 1919“ i Košarkaški klub Bor budu uvršteni u sportske organizacije od posebnog značaja za grad Bor i sprovođenju javne rasprave o Nacrtu odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije gradskog naselja Bor koja će se održati od 8. do 22. jula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *