ZAJEČAR – Grad Zaječar i Turistička organizacija Grada Zaječara proteklog vikenda su prvi put bili domaćini Gastro karavana koji putujući kroz Srbiju promoviše gastronomsku ponudu gradova i opština učesnika. U okviru karavana organizovan je i celodnevni program, a Zaječarci i njihovi gosti su na Trgu oslobođenja, mogli da uživaju i u bazaru na kome je, uprkos kiši, svoje proizvode predstavilo blizu 80 izlagača.

Gastro karavan je u Zaječar doneo kulinarske specijalitete sa teritorije cele Srbije – sa Zlatibora, iz Medveđe, Leskovca, Svrljiga, Golupca, Niša, Knjaževca, Novog Pazar, Bele Palanke, Majdanpeka i drugih mesta. Manifestaciju je otvorio Vladimir Videnović, zamenik gradonačelnika Grada Zaječara i gostima karavana i bazara poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u gradu.

Gastro karavan krenuo je kroz Srbiju na inicijativu Turističke organizacije grada Zaječara, a Zaječarce i goste grada na Timoku, pozdravila je direktor Dragana Gogić Rajković.

Zaječarci su imali priliku da probaju ukusne specijalitete sa čuvene leskovačke roštiljijade, pršutu sa zlatiborske pršutijade, belmuž sa čuvene belmužijade u Svrljigu. Novopazarci su se predstavili kuhinjom svoga kraja, a na tezgama su se našli delikatesi od mesa, različite vrste sireva, rakije, med, razne vrste slatkiša i još mnogo toga.

U okviru karavana organizovan je i celodnevni program. Nastupile su i plesne grupe, a razni zabavljači družili su se sa najmlađim sugrađanima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *