Gimanizijalka Anđela Kolar osvojila treće mesto u Tršiću

BOR – Na  Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, koje je održano u Tršiću, Anđela Kolar, učenica četvrtog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru osvojila je treće mesto. Konkurencija je po tradiciji na ovom takmičenju bila velika, ali to  nije sprečilo ovu izuzetno vrednu devojku da osvoji ovako visoko mesto.

„Već osam godina učestvujem na takmičenjima i ovo mi je do sada najveći uspeh. Bilo je teško,učestvovalo je 75 takmičara iz cele Srbije,ali sam uspela“, rekla je Anđela Kolar.

Trud se nakon osam godina konačno isplatio, možda i u pravo vreme. Nakon ovog uspeha Anđela ima mogućnost da bez prijemnog ispita upiše željeni fakultet, ali za nju nagrada znači i nešto drugo.

„Ovo je samo potvrda mog upornog rada i zato mi mnogo znači.Upisaću Pravni fakultet, jer je to ozbiljan fakultet i zahteva isto puno rada“, dodala je Anđela Kolar.

Anđelinim uspehom zadovoljna je i mentor Slađana Radosavljević, jer je, po njenoj oceni, test iz srpskog jezika i jezičke kulture za četvrti razred  bio izuzetno težak,a Anđelu je samo po jedan poen delio od prvog, odnosno drugog mesta.

Bilo je puno začkoljica u tom testu i Anđela je za nijansu izgubila prvo,odnosno drugo mesto. Uz ogroman rad , trud i osećaj za jezik Anđela je uspela„,dodala je Slađana Radosavljević,nastavnik srpskog jezika.

Osim talenta i odricanja, Andjela ističe da su za njen uspeh, značajni nastavnici koji su doprineli da ovaj predmet zavoli još više. Ona je, kaže imala sreću i u osnovnoj i u srednjoj školi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.