Godišnjica smrti Zorana Radmilovića

ZAJEČAR – Na današnji dan pre 36 godina preminuo je glumac Zoran Radmilović. Tim povodom, glumci Narodnog pozorišta Timočke Krajine, Nataša Petrović, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević, položili su cveće na njegov spomenik. Od kada je spomenik podignut 2008.godine, svake godine 21.jula predstavnici zaječarskog teatra odaju poštu jednom od naših najboljih  glumaca i najvećih komičara.

U izjavi za medije Vladimir Đuričić, direktor zaječarskog teatra je rekao:

Kao što je bio čudo za života jer je pomerio granice glume, Zoran Radmilović je i 36 godina posle smrti pravo čudo jer za razliku od mnogih glumaca koji su odličnim ulogama obeležili svoju epohu, ali se nažalost zaboravilo na njih, Radmilović je i sada življi nego ikad. Mnoge medijske kuće su mu juče I danas posvetile dosta prostora, iako je ovo neubičajena godišnjica. O Zoranu se sve zna. Gledaju se njegove serije kao što su  “Priče iz majstorske radionice” ili “Priče iz Nepričave”. Pamte se njegove uloge u filmovima, od njegovog prvog filma “Čudna devojka” preko   “Misterije organizma” i “Gorkog dela reke”  pa nadalje, kao i njegove uloge u pozorištu  “Molijer” “Kralj Ibi” “RadovanIII”, kao i njegova prva amaterska uloga u predstavi “Beton I svici”.

Mislim da mi u Zaječaru uspomenu na njega da čuvamo na najbolji način. Već tri decenije postoji Festival posvećen njemu, koji treba da se održi od 16. do 23.oktobra. Najveći deo smo već pripremili i ako nas nešto ne iznenadi, nadam se da će 30. “Dani Zorana Radmilovića” biti lepa pozorišna fešta”, istakao je Vladimir Đuričić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *