Gorući problem meštana Bučja snabdevanje električnom energijom

BUČJE,BOR-Brojni infrastrukturni problemi kao što su asfaltiranje puteva, izgradnja dela vodovodne mreže, uređenje škole u selu Bučje kod Bora su rešeni prethodnih godina, međutim još uvek ih ima dosta, rečeno je na sastanku predstavnika Grada Bora, javno komunalnih preduzeća, sa meštanima ovog sela, u sklopu priprema za izradu gradskog budžeta za 2023.godinu.

Najveći problemi meštana sela Bučje, su snabdevanje električnom energijom, loša pokrivenost mobilnim signalom, ali  I putna mreža u pojedinim rejonima„,rekao je Slaviša Kostadinović, član Savema mesne zajednice.

Ideja je takođe da se, na zahtev meštana, završi asfaltiranje puta do Stola, a nakon što je asfaltirana putna infrastruktura u centru sela, nastavlja se uređenje atarskih puteva.

Gorući problem u Bučju je snabdevanje električnom energijom. Iako je održavanje sistema elektroditributivne mreže  pod ingerencijim Elektrodistribucije, Grad Bor će u narednoj godini preduzeti mere u rešavanju ovog višedecenijskog problema.

Da bi se rešio problem elektrosnabdevanja  u svim selima, Grad Bor će u narednoj godini obezbediti sve što je neophodno za rad Elektrodistribucije, kako bi se ubrzalo postavljenje I zamena dotrajalih stubova“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

U cilju poboljšanja kvaliteta života na selima u planu je da se u Bučju formira I udruženje penzionera.  Grad Bor I mesna zajednica Bučje obezbediće I opremiće prostorije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.