Grad Bor donirao skafandere zdravstvenim ustanovama

0

BOR-Grad Bor je Opštoj bolnici  i Domu zdravlja u Boru donirao 200 zaštitnih kombinezona. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje je sprovela lokalna samouprava u cilju zaštite od korona virusa.

Ovi kombinezoni će  poslužiti svim zdravstvenim radnicima, koji su na prvoj liniji odbrane od virusa. U prethodnom periodu nabavili smo različita zaštitna sredstva,a veliki broj donatora je i među privatnicima“, rekla je Milena Stanojković Kožović, član Gradskog veća.

Nakon maski i vizira, ovo je još jedna donacija Gradske uprave koja je od izuzetnog značaja za borske zdravstvene radnike u postojećim uslovima.

„Skafanderi nam uvek trebaju. Neophodni su, pre svega, na grudnom odeljenju i u prijemnoj službi za kovid pacijetne“, naglasio je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Ovakva vrsta opreme je uvek dobro došla svakoj  zdravstvenoj ustanovi. Iako je želja borskih zdravstvenih radnika da je što manje koriste, oni uvek moraju da budu spremni i imaju određen broj skafandera, ali i ostale zaštitne opreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *