Grad Bor kupio lokaciju za izgradnju nove toplane

BOR-Nova Toplana u Boru biće sagrađena na prostoru koji je bio u posedu Centroistoka, nekadašnjeg najvećeg borskog trgovinskog lanca. Pre raspisivanja poziva za javno privatno partnerstvo, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i Snežana Stolić, izvršni direktor Centoistoka, potpisali su kupoprodajni ugovor. Grad je kupio lokaciju površine dva hektara.

“Vrednost ove investicije je 49,5 miliona dinara, a zajedno sa magacinima prostor je površine dva hektara, koji će Grad Bor otplaćivati na deset jednakih godišnjih rata. Nova Toplana će imati šest kotlova na bio masu i gas“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Izgradnja nove toplane u Boru je izuzetno značajna za Borane, jer će na taj način biti rešeni višedecenijski problemi. Njenom izgradnjom Borani će imati stabilnije i jeftinije grejanje.

Paralelno sa ovim radovima počeće i izgradnja novog vrelovoda. Finansijska sredstva u visini od šest miliona eura za ove namene  su obezbeđena iz kredita Ka Ef Ve banke. Očekivanja su da će nova toplana biti završena do početka grejne sezone 2022/2023.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *