Grad funkcioniše uprkos velikim padavinama

0

BOR-Za vreme velikih padavina zadovoljni smo angažovanjem i kordinacijom javno komunlanih preduzeća, službi i ustanova  u Boru. Postoje određeni problemi, što je normalno s obzirom na količinu padavina,ali uspeli smo da održimo norrmalno funkcionisanje grada i nije potrebno dodatno angažovanje ljudstva i mehanizacije, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije Grada Bora.

Današnja sednica je preventivna u smislu da utvrdimo da li je potrebno da neke službe pojačamo, ali moram da priznam da su se ljudi zaista potrudili da održe grad. Pre svega svi putni pravci su prohodni, naglasio je Danijel Aleksić, član Gradskog veća.

Grad člistimo danonoćno i očekujemo da ćemo do sutra da ga završimo,puteve prema selima koji su u našoj nadležnosti, održavamo,dodao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“ Bor.

Shodno postojećim vremenskim uslovima funcionisao je i prigradski autobuski saobraćaj koji je prema nekim selima često bio u prekidu, a najteže je bilo na deonicama koje održava Štrabak Zaječar.

Veliki problem u Boru usled vlažnog uglja je bilo grejanje, koje je tokom noći normalizovano.

Uz veliki napor  svih radnika uspeli smo da završimo ovaj posao. Preduzeli smo disciplinske mere  protiv radnika koji nisu smeli da dozvole da se nešto tako desi.Osim toga od ponedeljka ćemo odmah početi izradu projekta za izgradnju nastrešnice kojom ćemo sprečiti vodu da ulazi u ugalj “, naglasio je Milutin Simić, direktor JKP Toplana Bor.

Minulih dana bilo je pojedinačnih kvarova na dalekovodima, usled kojih je bilo prekida u snabdevanju električnom energijom prema Jezeru i Deli Jovanu, čulo se na sednici Štaba za vanredne situacije.

Grad funkcioniše uprkos velikim padavinama, 26.januar 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *