Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić posetio porodilište i dečje odeljenje Opšte bolnice

BOR – U porodilištu borske Opšte bolnice prvih dana nove godine rođene su tri bebe. Dve devojčice došle su na svet prvog, a dečak trećeg januarskog dana.

Sa novom godinom dobila sam i najlepši poklon. Veći nije mogao biti, zadovoljna sam, sve je u redu i sutra idemo kući“, rekla je Dajana Mančev – Njagojević, majka prvorođene bebe u ovoj godini.

„Dobro je protekao porođaj, zadovoljna sam i sve je u redu“, dodala je i Mevludi Ramadan, majka drugorođene devojčice.

Narednih dana očekuje se još porođaja, što daje nadu da će broj novorođene dece u ovoj godini biti veći nego prethodnih.

U borskom porodilištu u 2018. godini bilo je 369 porođaja, a rođeno je  373-oje dece jer smo imali i nekoliko blizanačkih trudnoća, nažalost manje nego pretprošle godine ali ova godina je počela dobro i nadam se da ćemo se popraviti“, rekao je dr Goran Golubović, načelnik Odeljenja ginekologije Opšte bolnice u Boru, koji je istakao da je zadovoljan opremljenošću odeljenja, ali i izrazio potrebu za pelenama i drugim potrošnim materijalom, kao i nadu da će broj lekara koji rade u porodilištu i na odeljenju ginekologije biti povećan u ovoj godini.

U cilju povećanja nataliteta grad Bor je prethodnih godina, obezbedio značajnu finansijsku pomoć porodicama.

Grad Bor je na osnovu odluke obezbedio finansijska sredstva za decu rođenu u prvom danu ove godine. Majke novorođenih beba iz gradskog budžeta dobiće sredstva u visini prosečne plate u Srbiji kao i jednokratnu novčanu pomoć od 25.000 dinara za prvorođeno, 40.000 za drugo i 70.000 dinara za treće i četvrto dete. Novac je neophodan porodicama, a za nas kao grad najvažnije je da nam se deca rađaju da imamo sve više beba, jer ako nam parkovi i škole nisu pune imaćemo ozbiljan problem“, istakao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Nakon posete porodilištu, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić obišao je i dečje odeljenje Opšte bolnice u Boru na kom je smešteno desetoro mališana i uručio im novogodišnje paketiće.

Sticajem okolnosti odeljenje nam je puno dece ovih dana, pre svega zbog aktuelnih virusnih infekcija. Za decu je zaista lepo da ih se neko seti i svaka pažnja je dobrodošla, posebno što je bolest sama po sebi teška, a još teže se podnosi kada su praznici. Svaki znak pažnje je važan i u ime dece koja leže na odeljenju se zahvaljujem na poklonima“, istakla je dr Branka Badža pedijatar na Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Boru.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, mališanima je poželeo da što pre ozdrave i sa svojom porodicom proslave Božićne praznike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *