Gradski štab za vanredne situacije nastavlja ulaganja u nova vozila i opremu

BOR – Gradski štab za varedne situacije u Boru je u 2019.godini bio znatno efikasniji zahvaljujući reorganizaciji. Takva mera dala je izuzetno dobre rezultate, pre svega, u cilju preventivnog delovanja.

Od mera koje je sprovodio u cilju preventivnog delovanja najznačajnije su čišćenje vodotokova drugog reda i obezbeđivanje vozila za potrebe vatrogasnih službi“, rekao je Aleksandar Milikić, komandant Štaba.

U 2020.godini u planu je da se, pre svega, završi reorganizacija Gradskog  štaba za vanredne situacije u Boru. Biće nastavljeno ulaganje u nova vozila i opremu.

„U narednoj godini planiramo da obezbedimo dodatnu opremu kroz IPA projekte u iznosu od 840 hiljada evra za kupovinu vatrogasnih vozila i opreme za šumske požare. Na taj način Štab za vanredne situacije u Boru postaje odgovoran subjekt u rešavanju vanrednih situacija“, istakao je Aleksandar Milikić.

U cilju što efikasnijeg rada Gradskog štaba za vanredne situacije od naredne godine biće povećan i broj subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na području Grada Bora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *