Gradsko veće o mini hidroelektranama, programima poslovanja i subvencijama u Boru

0

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj sednici 16 predloga odluka, od kojih će se 12 naći na dnevnom redu naredne sednice Skupštine grada.

Najznačajniji predlozi su o programima poslovanja i korišćenju subvencija u delu javnog sektora u Boru i javnoj raspravi o izmenama i dopunama Prostornog plana Bora, kojim se predviđa ukidanje mogućnosti izgradnje  mini hidroelektrana na Zlotskoj reci. Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, dozvole koje su izdate za ovu namenu su istekle i nevažeće su, a izmene plana omogućiće potpuno očuvanje Zlotske reke, što je i najveći interes građana.

Javna rasprava o ovoj temi biće održana od 23. januara do šestog februara, a istovremeno biće sprovedena i javna rasprava o Nacrtu odluke o izradi Plana detaljne regulacije područja vetroelektrane „Crni Vrh“ na teritoriji grada Bora.

Kako se čulo na sednici veća, od komunalnih preduzeća jedino je Vodovod u 2019. godini poslovao s gubitkom, dok je Toplana prvi put od 2001. godinu završila pozitivno. Predlozima korišćenja subvencija za 2020. godinu predviđene je ukupno 157 miliona dinara za subvencije, od kojih je 60 miliona planirano za Toplanu za investiciono održavanje i energente, 17 miliona za Vodovod, 19 miliona za Stambeno preduzeće za nabavku pauka i pokretanje parking servisa, 32 miliona za Zoološki vrt, 23 za Bogovinu i 6 miliona za Biznis inkubator centar.

O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada Bora, koja bi trebalo da bude održana krajem januara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *