I Bor u dvanestoj Noći muzeja

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja sinoć je organizovana u gradovima širom Srbije. Za najposećeniju manifestaciju u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, program je pripremio i borski Muzej rudarstva i metalurgije u saradnji sa Centrom za kulturu opštine Bor.
BOR – Poštovaoci kulture i umetnosti širom Srbije proveli su još jedno veče obilazeći muzeje i galerije, uživajući u raznolikim programima koji su našli svoje mesto u tradicionalnoj manifestaciji Noć muzeja. Dvanaesta Noć muzeja imala je dve teme, obeležavanje važnih godišnjica i prvi put mnogi programi posvećeni su edukaciji najmlađih. Među gradovima koji su pripremili program za Noć muzeja bio je i Bor. Manifestacija je otvorena predstavom Dramskog studija Centra za kulturu „Veseli voz“. Mališani su glumačko umeće prikazali publici koja je već u prvim minutima Noći muzeja došla u Muzej rudarstva i metalurgije.  Nakon pozorišnog komada, za posetioce je na platou Muzeja organizovano igranje Mankale, drevne društvene i misaone igre.
Tradicionalna manifestacija Noć muzeja ove godine organizovana je u 54 grada širom Srbije. Najposećenija manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, deo je Evropske Noći muzeja čijoj se inicijativi priključila 2006. godine.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qh83k“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *