Inspekcija rada naložila isplatu zarada

BOR – Inspektori rada Borskog okruga naložili su poslodavcu Fabrike obuće Sančo, pogona u Boru da radnicima isplati svih deset zaostalih zarada iz prošle godine. Za sada je, međutim, isplaćena samo jedna zarada.

„U slučaju da ne postupi po rešenju inspekcije rada biće ponet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Kazne su do dva miliona dinara“
– rekla je šef inspekcije rada Borskog upravnog okrug Jasminka Vezurić.
 
Inspektori rada stupili su u kontakt sa poslodavcem čije je sedište firme u Vranju. On je obećao da će tokom naredne nedelje posetiti pogon u Boru i pokušati da reši pitanje radno pravnog statusa 12 zaposlenih koji su u štrajku mesec dana zbog neisplaćenih zarada.
 
„Kolektiv se nalazi u jako teškoj situaciji, o tome nas je poslodavac obavestio pismenim putem, i nema mogućnosti za normalan proces proizvodnje i isplatu redovnih zarada. Zbog toga će doći da ih upozna sa stanjem i u što kraćem roku pronađu rešenje i isplati zarade“ – dodala je Jasminka Vezurić.
 
Ona još preporučuje radnicima da pred nadležnim sudom pokrenu spor, jer kad sudska presuda postane pravosnažna moći će da naplate potraživanja.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2gy5j0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *