Investicije u razvoj privrede opštine Boljevac

0

BOLJEVAC – Za razvoj privrede i turizma opštine Boljevac, 2018. godina ostaće upamćena kao najuspešnija u poslednjoj deceniji. Dobri rezultati postignuti su zahvaljujući ozbiljnim privrednim i infrastrukturnim ulaganjima, koja će uticati da život stanovnika ove opštine u narednom periodu bude bolji i kvalitetniji.

Kada je reč o stanju privrede, svi privredni subjekti su ozbiljno investirali u nove pogone i postrojenja i time stvarali i stvaraju pretpostavke za nova radna mesta. Počev od Agromehanike koja važi za naš najvažniji privredni subjekt, koja uz ulaganja u par miliona evra u kompletnu rekonstrukciju čitave fabrike otvara i novi pogon. Takođe fabrika koja je nama jako važna, Bioenerdži point uz izradu peleta, radi novi kogenerativni sistem vredan nekoliko miliona evra, prvi takav sistem u Srbiji, energanu kapaciteta 2,5 megavata, koja uz 30 novih radnih mesta pojačava i energetske kapacitete same naše opštine“, ističe predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

Kada je reč o razvoju turizma u ovoj opštini, Rtanj postaje značajna turistička destinacija, a uz ulaganja u nove ugostiteljske objekte na ovoj planini planirane su i ozbiljne investicije u proizvodnu granu privrede.

Mi svake godine, pa i ove godine dobili smo nove vlasnike zemljišta na Rtnju, koji svojim projektima nagoveštavaju da će raditi važne sadržaje koji Rtnju i te kako nedostaju. Uz strateško partnerstvo kineza za RTB Bor i mi dobijamo važne strateške partnere iz Kine koji su u paketu, pokazali interesovanje za našu Fabriku industrijskog odnosno privrednog eksploziva. Oni su postali većinski vlasnici te fabrike, a ono što nagoveštavaju imaju namere da desetostruko povećaju proizvodnju tog industrijskog eksploziva. To će biti najveća fabrika tog tipa u Evropi i jako je važno da će to biti nova šansa za upošljavanje ljudi sa ovog prostora, sa prostora čitave istočne Srbije. To je važan subjekt koji će omogućiti priliv novca u budžet opštine Boljevac“, kaže predsednik Opštine Boljevac, Nebojša Marjanović.

Uz novu benzinsku pumpu, koja je otvorena ove godine, u Boljevcu bi do proleća trebalo da bude otvoren i novi kamenolom, preduzeća Unimer. Kamen koji ovo preduzeće proizvodi, izuzetne je tvrdoće i kvaliteta i koristi se za asfaltiranje saobraćajnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *