Izložba slika „Bez suvišnog zašto“

BOR – Za razliku od akademskih slikara, Jasmina Milošević završila je fakultet političkih nauka, ali je njena ljubav prema likovnoj umetnosti bila dovoljno jaka da svoj lični pečat ostavi kroz vredna likovna dela. Kako bi dobila prave smernice i dar koji evidentno poseduje oplemenila dodatnim znanjem, slikanje je učila kod profesora Branka Dinića, poznatog likovnog pedagoga i umetnika iz Zaječera. Likovnu postavku „Bez suvišnog zašto “ čine ulja na platnu i nekoliko skulptura. Inspirisana svakodnevicom i pitanjima koja su nam svima postavljana, hteli mi to ili ne, autorka izložbe stvarala je ova umetnička dela.
“ Izložba se zove „Bez suvišnog zašto“ , zato što se u svakoj slici nalazi odgovor na našu aktuelnu situaciju, na stvarnost i život koji živimo. Ne samo mi nego uopšte ceo svet. Znači, nije samo u vezi sa Srbijom već je globalnog tipa. Ja sam se dotakla pitanja koja muče čitavo čovečanstvo-pohlepa, emotivne veze, majčinske, porodične, društvene veze, do čega sve one mogu da dovedu i kakvog čoveka da stvore. Moja početna inspiracija je moja diploma, ja sam po zanimanju diplomirani politikolog, tako da vidim neke stvari koje možda običan građanin ne vidi. Neke suptilne stvari, sociološke, političke, psihičke i tu prevashodno nalazim inspiraciju. Izložba “ Bez suvišnog zašto“ je spremana od 2010. do 2013. godine“ , rekla je Jasmina Milošević, autor izložbe „Bez suvišnog zašto“.
Kvalitet njenog stvaralaštva potvrđuju i nagrade sa Republičkih smotri amatera slikara Srbije, kao i više samostalnih i učešće na brojnim kolektivnim izložbama. Izložbu „Bez suvišnog zašto“ zaljubljenici slikarstva mogu da posete u naredne dve nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.