Izmenom Pravilnika dovoljan manji broj ocena za zaključnu

BOR-Uvođenjem vanrednog stanja u Srbiji  u osnovnim i srednjim školama organizovana je nastava na daljinu, nov način ocenjivanja  i zaključivanja ocena.  Izmenom  Pravilnika o ocenjivanju u osnovnim i srednjim školama nema donje granice koliko ocena učenik treba da dobije u toku polugodišta. Moguće je da učenik iz nekog predmeta bude ocenjen samo jednom i da se na osnovu te ocene izvede zaključna.

Do sada su svi učenici morali da imaju po četiri ocene u toku jednog polugodišta ili dve u zavisnosti od broja časova. Novim pravilnikom je utvrđeno da broj ocena može da bude manji. Naši učenici do sada imaju makar  po jednu koju su dobili pre uvođenja vanrednog stanja. U međuvremenu dok traje onlajn nastava nastavnici  ih i dalje ocenjuju, tako da neće biti problema pri zaključivanju“, rekao je Radiša Petković, kordinator rada borskih osnovnih škola.

Kao i prilikom ocenjivanja, nastavnici u borskim osnovnim školama dobro su se snašli  kada je u pitanju  obrada gradiva i većina njih je profesionalno odgovorila zadatku. Takođe učenici i roditelji su veoma ozbiljno shvatili preporuke Ministarstva,dodao je  Radiša Petković .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *