Javna preduzeća spremna i za veće nevreme

BOR-Nevreme, koje je juče posle podne zadesilo Bor i okolinu, nije nanelo veće materijalne štete žiteljima ovog dela Srbije. Jedino su sela u severnom delu ostala bez struje do jutros kada je napajanje električnom energijom normalizovano.

Neka sela su ostala bez struje, ali bitno je da su radnici EDB-a brzo reagovali i otklonili kvarove“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

„Imamo pasivno dežurstvo i po potrebi angažujemo ekipe. Ljudi su radili celu noć i uspeli smo da otklonimo kvarove“, dodao je Miroljub Nikolić-Elektrodistribucija Bor.

S obzirom na najavu meteorologa da su padavine i nevereme mogući i u naredna dva dana, javna preduzeća u Boru su preduzela sve preventivne mere i u potpunoj su pripravnosti.

Veoma je bitno da će sva javna preduzeća staviti na raspolaganje svu mehanizaciju u slučaju velikih padavina, a pročistilo smo i kanale na svim vodotokovima drugog reda“, dodao je Milikić.

Da bi se sprečile eventualne posledice nevremena, koja su ovog proleća i leta sve učestalija, Grad Bor je iz budžeta izdvojio milion i po dinara za nabavku protivgradnih raketa. Uz određen broj raketa i zahvaljujući  pravovremenom delovanju strelaca izbegnuta je veća materijalna šteta, rečeno je na sednici Štaba za vanrednu situaciju Grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *