Javna rasprava o budžetu Grada Bora završava se u ponedeljak

BOR-Budžet grada Bora za narednu godinu   iznosi dve i po milijarde dinara na osnovu nacrta, koji je na javnoj raspravi do 16.decembra, a o kojem su u skupštini grada razgovarali predstavnici borski javnih preduzeća i ustanova, škola i udruženja građana.

Najveći iznos sredstava planiran je za kapitalne investicije, rashode za zaposlene u javnom sektoru i subvencije koje su na nivou prethodne godine.

Od kapitalnih investicija, između ostalih, budžetom su planirana sredstva za nastavak zamene postojeće javne led rasvetom, izradu projektno tehničke dokumentacije za  izgradnju  evropskog vrtića, zatim za sanaciju tri osnovne  i jedne srednje škole i za investiciono održavanje saobraćajnica u gradu i selima“, rekla je Zorana Gajić, načelnik odeljenja za finansije.

 Najveća izdavanja u narednoj godini predviđena su za opšte usluge lokalne samouprave,  komunalne delatnosti oko 15 odsto budžeta, za organizaciju saobraćaja i saobraćajnu infrastrukturu, više od 19, a za  obrazovanje 16 odsto . Na ovakav predlog  nacrta  budžeta do sada tokom javne rasprave nije bilo puno primedbi i predloga. Na današnjem okruglom stolu primedbe su uputili  predstavnici udruženja građana , a odnose se na izdvajanja za energetsku efikasnost i  zaštitu životne sredine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *