Javne službe spremne za rad u zimskim uslovima

BOR-Sve javne službe na području Grada Bora spremne su za rad u zimskim uslovima. U Javno komunalnom preduzeću 3.oktobar obezbeđeno je 900 tona soli, a završeno je i servisiranje mehanizacija i opreme. Toplana je obezbedila oko 20.000 tona uglja, što je dovoljno do sredine marta. Svi pogoni u Vodovodu su spremni, a na izvorištima ima dovoljno vode za piće, tako da se ne očekuju veći problemi u radu svih lokalnih javno komunalnih pred  uzeća tokom zime, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije Grada Bora.

Izdao sam nalog da se EPS reorganizje i da njihove službe reaguju brže i odgovornije“, rekao je Aleksandar Milikić, predsednik Štaba za vanredne situacije Grada Bora.

Na sednici Gradskog štaba  je zahtevano od  kompanija Zijin Cooper Bor da se na osnovu zakona o vanrednim situacijama uključi  u rad lokalnog štaba Grada Bora iz tri razloga.

To je veliki industrijski gigant koji mora biti uključen u rad Štaba, jer imaju operativne procese koji na neki način  može izazvati vanredne situacije. Imaju  aktivnu mehanizaciju , koja nam može pomoć i imaju veliki broj zaposlenih  koji mogu biti potpuno organizoivani u slučaju vanredne situacije“, naglasio je Aleksandar Milikić.

Takođe je dogovoreno  da  se nakon zimske sezone završi rekonstrukcija puta Aerodrom- Metovnica. Do tada će kompanija Rakita sa svojom i uz pomoć  mehanizacije JKP 3.oktobar održavati ovaj putni pravac. U cilju što efikasnijeg rada Gradskog štaba za vanredne situacije povećan je i broj subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na područu Grada Bora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *