Javni poziv za stipendiranje sportista u Boru

BOR – Lokalna samouprava u Boru raspisala je javni poziv sportskim organizacijama za podnošenje godišnjih programa za stipendiranje i nagrađivanje u 2020. godini.

Klubovi i organizacije imaju mogućnost da do 4. februara Savezu sportova dostave predloge mladih uspešnih sportista, koji ispunjavaju uslove za stipendiju, a gradska uprava bi odluku o stipendiranju trebalo da donese u drugoj polovini februara.

Pravo na stipendiju imaju sportisti starosti od 14 do 19 godina, uz uslov da su prošle godine bili reprezentativci ili su pozivani na uže pripreme reprezentacije, kao i oni koji u pojedinačnim sportovima osvoje jedno od prva tri mesta na državnom takmičenju.

Ove godine planirana su sredstva za deset sportista, visina stipendije je šest i po hiljada dinara, a dodeljuje se na rok od godinu dana. Takođe planirane su i nagrade za osvajanje olimpijskih medalja, svetskog, evropskog ili balkanskog prvenstva i za ekipno takmičenje za osvajanje prvog mesta na nacionalnom nivou ili osvajanje regionalnog ili evropskog klupskog prvenstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *