Javno stambeno preduzeće upravnicima nudi dva paketa usluga

BOR-Javno preduzeće za stambene usluge u Boru potpisalo je do sada blizu 250  ugovora o održavanju zgrada i poveravanju poslova sa upravnicima stambenih zajednica. Zaključivanjem ugovora stambene zajednice dobijaju dva paketa usluga. Prvi je za nadoknadu od 15 procenata, prosečno oko 100 dinara po stanu.

Između ostalih to su knjigovodstvene, finansijske, pravne usluge, dostavljanje izveštaja o stanju računa, osiguranje stanova i mnoge druge“, rekla je vd direktora JP za stambene usluge Lidija Načić.

Za nadoknadu od 25 odsto, u proseku oko 150 dinara po stanu,ovo javno preduzeće, uz postojeće, nudi još i brojne tehničke usluge na održavanju zgrada.

Uz sve ove navedene usluge, tu su još i utvrđivanje kvarova, pomoć pri izboru najpovoljnijih izvođača, organizacija i izvođenje radova u slučaju hitnih intervencija, dodala je Lidija Načić.

Na osnovu opštinske odluke minimalni iznos za tekuće održavanje je 300 dinara za zgrade bez, a 390 sa liftom. Za investiciono održavanje stanari plaćaju šest i po dinara za zgrade bez, a osam i po  za zgrade sa liftom po kvadratnom metru. Upravnici stambenih zajednica imaju mogućnost da izaberu i samo jedan od dva paketa usluga Javnog preduzeća za stambene usluge . Takođe postoji mogućnost da sve ove poslove, bez posrednika,sami završavaju upravnici, jer stambene zajednice su sada pravna lica. Od ukupno oko 700 zgrada u Boru do sada je po novom Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada registrovano 550 stambenih zajednica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *