Jednostavniji upis prvaka u osnovne škole

BOR – Upis u prvi razred osnovnih škola u Srbiji za školsku 2019/2020-tu godinu trebalo bi da bude nešto jednostavniji u odnosu na prethodne godine. Na osnovu dogovora dva nadležna ministarstva, škole bi trebalo da same pribavljaju izvod iz matične knjige rođenih i dokaz o prebivalištu deteta, što je do sada bila dužnost roditelja, ali će oni i dalje morati da donesu ostalu dokumentaciju, lekarsko uverenje i potvrdu o pohađanju pripremnog predškolskog programa.

Prema rečima koordinatora rada borskih osnovnih škola Radiše Petkovića očekuje se da krajem februara stigne softver i procedura nadležnog ministarstva o načinu pribavljanja ove dokumentacije, a roditelji će ukoliko žele i dalje moći da uz obaveznu dokumentaciju sami predaju sva dokumenta.

Zbog sprečavanja širenja gripa učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji zimski raspust produžen je za nedelju dana. Učenici će u školske klupe ponovo sesti 25. februara.

O tome kako će učenici nadoknaditi propuštenu nastavu, za sada nema zvaničnih podataka, a odluku o tome uskoro bi trebalo da donese ministarstvo prosvete, kažu u borskim osnovnim školama. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *