JKP „Hammeum“ iz Prokuplja donirao Majdanpeku natrijum hipohlorid

0

MAJDANPEK –  Solidarnost, pomoć, donacije , reči su koje se česte ovih dana, baš kao i primeri koji ih ilustruju, a koji stižu sa svih strana.

Spisku društveno odgovornih firmi pridružilo se i Javno komunalno preduzeće „Hammeum“ iz  Prokuplja, koje je opštini Majdanpek, odnosno kolegama iz komunalnih preduzeća doniralo koncentrat rastvora natrijum hipohlorida, koji se koristi za dezinfekciju ulica, trotoara i drugih javnih površina.

Količina od 250 litara ovog koncentrata koja je podeljena  Majdanpeku, Donjem Milanovcu i svim seoskim mesnim zajednicama  biće dovoljna,  u razblaženom rastvoru, za dezinfekciju u narednih mesec dana“ , kaže Nebojša Zarkov , v.d. direktora JKP “ Vodovod“  Majdanpek.

Ovo dezinfekciono sredstvo značiće našem , a i ostalim selima, jer je poznato da u njima žive uglavnom stariji ljudi, koji su i najrizičnija grupa, kada je korona virus u pitanju, pa je ovakva jedna mera preventive neophodna  u kontinuitetu„,  dodaje Dragan Iljenkarević, predsednik MZ Debeli Lug.

Na vrednoj donaciji, ispred lokalne samouprave, preduzeću „Hammeum“ iz Prokuplja zahvalila se Elvira Jovanović, zamenik predsednika Opštine Majdanpek.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *