BOR- U Boru je u toku zaključivanje ugovora predstavnika borske filjale Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Bora sa nezaposlenim osobama koje osnivaju preduzetničke radnje na osnovu javnog poziva za dodelu subvencija za samozapošljavanje. Iz budžeta Grada Bora za ove namene izdvojeno je četiri miliona,  a iz republičkog tri miliona i 900 hiljada dinara.

Na javni poziv se javilo 29 nezaposlenih, od toga smo odobrili subvencije za otvaranje preduzetničkih radnji za 26 osoba. Njima će na račun biti uplaćeno po 300 hiljada dinara za započinjanje sopstvenog biznisa“, naglasila je Lidija Načić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Bor.

Očekuje se da će zaključivanje ugovora biti završeno do polovine jula kada će nezaposlenima biti uručeni ugovori.

 Najveće interesovanje je za kozmetičarsko frizerske radnje, za agencije, advokatske kancelarije„, dodala je Lidija Načić.

Finansijska pomoć od 300 hiljada dinara je bespovrtna samo ukoliko u propisanom roku od godinu dana preduzetnici uredno plaćaju poreze i doprinose. Ako radnje zatvore ranije, novac moraju da vrate dobrovoljno ili sudskim putem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *