Još deset izlečenih, nema novoobolelih u Boru

BOR – „Iz dana u dan sve je veći broj izlečenih Borana, a broj pozitivnih na korona virus sve manji, što pokazuje da mere lokalne samouprave, dobro funkcionisanje rada u Opštoj Bolnici, Domu zdravlja i Kovid ambulanti, daju pozitivne efekte“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandra Milikić na današnjoj Konferenciji za medije.

Od poslednjih informacija, još 10 osoba u Boru je izlečeno od virusa korona i nema novoobolelih. Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, na teritoriji Bora, na današnji dan, 49 osoba je pozitivno na COVID 19. Iz dana u dan sve je veći broj izlečenih Borana, što pokazuje da mere lokalne samouprave, dobro funkcionisanje rada u Optoj Bolnici, Domu zdravlja i Kovid ambulanti, kao i odgovorno ponašanje naših sugrađana daju pozitivne efekte„,  rekao je gradonačelnik Bora Aleksandra Milikić na današnjoj Konferenciji za medije.

Iako je epidemiološka slika u Boru pozitivna, nema mesta opuštanju, već je i dalje neophodna disciplina u pridržavanju propisanih mera, poručio je gradonačelnik.

Ukupan broj obolelih na području grada od početka testiranja je 116 od kojih je 64 osoba izlečeno, dok su tri preminule od posledica virusa korona. Od početka pandemije, testirano je ukupno 648 osoba, a čekaju se rezultati za još 133 osobe. Na teritoriji grada u samoizolaciji je 126 osoba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.