Još jedna osoba zaražena virusom Kovid 19 u Boru

BOR – Na teritoriji grada Bora zabeležen je, tokom vikenda, još jedan slučaj zaraze virusom Kovid 19, tako da trenutno ima 11 pozitivnih osoba, koje uglavnom imaju lakšu klinički sliku i nalaze se na kućnom lečenju u samoizolaciji.

Od uzoraka koji su uzeti prošle nedelje, očekuju se nalazi za 72 pacijenta, koji takođe imaju blaže zdravstvene probleme.

U kovid ambulantu u Boru u subotu i nedelju javilo se ukupno 28 pacijenata sa povišenom temperaturom, od kojih je četiri poslato na dalja ispitivanja na grudnom odeljenju, zbog blagih problema sa plućima.

Na grudnom odeljenju u Boru trenutno je smešteno 14 pacijenata, a njihova klinička slika kreće se od srednje do umereno teške. Za četiri pacijenta čekaju se rezultati PCR (pi si ar) testova, a za sada nema problema sa kapacitetom za smeštaj bolesnika.

Prema rečima Vesne Radosavljević, direktora Doma zdravlja u Boru, situacija u gradu je stabilna, ali je i dalje neophodno poštovanje preventivnih mera, nošenje maske u zatvorenom prostoru, držanje fizičke distance i redova dezinfekcija ruku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *