„Kameni grad u drvetu i boji”

MAJDANPEK – U Debelom Lugu, selu nadomak Majdanpeka, juče je završena 9. Umetnička kolonija “Kameni grad u drvetu i boji” Udruženja umetnika Majdanpek. Ideja da se zbog nedostaka sredstava kolonija organizuje u dvorištu jednog seoskog domaćinstva, ispostavila se kao pravi izbor, jer je okruženje samo po sebi bilo izvor inspiracije, ali i neophodnog materijala za stvaranje umetničkih dela

Ovogodišnja kolonija je zaista po mnogo čemu posebna. Mesto na kojem smo stvarali dela, družeći se između sebe, ali i sa meštanima, doprinelo je nešto drugačijoj atmosferi od uobičajene. Puno pozitivne energije, muzike, smeha, spremanje ručkova, u kotliću, na otvorenom, druženje uz vatru, ostaće zaista jedna lepa uspomena”, kaže Daliborka Marković, predsednica Udruženja umetnika Majdanpek.

Osim likovnih stvaralaca i vajara, u radu trodnevne kolonije učestvovali su i majdanpečki pisci, pesnici i glumci amateri.

Pored Debelolužana, koji su u svom selu mogli da prate i nastajanje umetničkih dela, radove 9. kolonije “Kameni grad u drvetu i boji” moći će da vide i Majdanpečani, na izložbi, u gradskoj galeriji, već u septembru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.