Kampanja za o(p)stanak majdanpečke gimnazije

MAJDANPEK – Pod sloganom u vidu svojevrsne jednačine „Gimnazija + opšta matura = univerzitet“ majdanpečka gimnazija „Mile Arsenijević – Bandera“ krenula je u kampanju pred upis nove generacije srednjoškolaca.

Iako je generalno gimnazija uvek bila jedna od popularnijih srednjih škola u Srbiji, u Majdanpeku to poslednjih nekoliko godina nije slučaj, što je i bio razlog da školska 2020/21. godina ostane bez odeljenja prvog razreda.

Uz poziv osmacima da u nastavku školovanja izaberu upravo gimnaziju, direktor ove majdanpečke obrazovne ustanove Gorčilo Potpara podseća da je to škola koja pruža sveobuhvatno obrazovanje i predstavlja ulaznicu za upis na bilo koji fakultet.

U nekim srećnijim vremenima nije ni bilo potrebe da se vodi bilo kakva kampanja, niti promocija, kada je ova škola u pitanju. S obzirom na to da deca tog uzrasta često nisu sigurna čime bi to želela da se bave u budućnosti, neretko su roditelji ti koji ponekad samo po „zvučnosti“ biraju školu za svoju decu, iako podjednako dobro obrazovanje mogu dobiti i u svom gradu“, ističe Potpara.

U prilog tome i podatak da je reč o obrazovnoj ustanovi sa tradicijom dugom pola veka. Pored toga, majdanpečka gimnazija, može se pohvaliti i time da je svrstana u 27 oglednih škola u Srbiji i jedna je od deset najuspešnijih u poslednje dve decenije kada su učenička takmičenja u pitanju, kao i procenat učenika koji su upisali i završili neki od prestižnih fakulteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *