Kapija grada na licitaciji, izgradnja obilaznice naredne godine

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 49. sednici 13 predloga odluka koje će se naći na dnevnom redu naredne sednice Skupštine grada.

Između ostalog usvojen je predlog odluke o pokretanju postupka otuđenja dela nepokretnosti u javnoj vojini, tačnije dela objekata Kapije grada. Gradu Boru pripada 1880 kvadratnih metara ovog objekat, a njegova prodaja predviđena je putem javnog nadmetanja. Vrednost koju je dao licencirani procenitelj iznosi 620 hiljada evra, a za kupovinu ima zainteresovanih, između ostalih i kompanija Ziđin Rakita Bor.

Usvojen je i predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije interne teretne obilaznice koja bi spojila ulaz u Bor i nekadašnji Jugopetrol čime bi teretni saobraćaj bio potpuno izmešten iz Bora. Ovaj plan trebalo bi da bude završen za osam do 12 meseci, a konkretni radovi na terenu mogli bi da počnu naredne godine.

Članovi veća prihvatili su između ostalog i predloge odluka o izradi planova razvoja grada Bora do 2028. godine i kapitalnih investicija za naredne dve godine, zatim izveštaj o radu interresorne komisije i o stepenu usklađenosti realizovanih aktivnosti i programa poslovanja javnih preduzeća u 2019. godini.

O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici koja bi trebalo da bude održana naredne nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *