Kapitalni izdaci Opštine Majdanpek u 2019. godini – 424 miliona dinara

MAJDANPEK – Kapitalni izdaci Opštine Majdanpek, predviđeni ovogodišnjim budžetom, odnosno rebalansom, uvećani su sa 207 na 424 miliona dinara.

Pored uređenja domova kulture u nekoliko sela majdanpečke opštine, kapitalne investicije u ovoj godini predviđene su i za remont kotlova u gradskoj toplani, koji nije rađen nekoliko godina, čime ćemo obezbediti stabilniju narednu grejnu sezonu“, kaže Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

U planu su i radovi na rekonstrukciji osnovnih škola u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, zatim predškolske ustanove u gradu na Dunavu, kao i izgradnja prihvatilišta za pse lutalice, koje će biti izgradjeno do 1. jula, po svim važećim standardima. Na taj način počećemo da rešavamo jedan od vodećih komunalnih problema u opštini“, dodaje Popović.

Na spisku kapitalnih investicija u ovoj godini je i uređenje lokaliteta „Beli izvorac“ kod Rudne Glave, koje se privodi kraju, zatim proširenje seoske ambulante u ovom selu, rekonstrukcija pojedinih ulica u Majdanpeku, zamena dela vodovodne mreže, toplovoda i niz drugih aktivnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *