Kategorizacija privatnog smeštaja u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – Opština Majdanpek, a posebno Donji Milanovac, zbog prirodnih, kulturnih i istorijskih potencijala koje ima, iz godine u godinu, postaje sve značajnija tačka na turističkoj mapi Srbije.

Upravo zbog toga i potreba za prihvatom turista se povećava, pa je jedna od osnovnih aktivnosti Turističke organizacije opštine Majdanpek i kategorizacija privatnog smeštaja. Prema rečima Predraga Radakovića, direktora Turističke organizacije u Donjem Milanovcu je trenutno 35 kategorizovanih privatnih smeštaja, sa oko 300 ležajeva.

Svakodnevno stižu novi zahtevi, koje obrađuje nadležna Komisija i nakon obilaska i procene ispunjavanja uslova, dodeljuje se jedna, dve, ili tri zvezdice“, kaže Predrag Radaković, direktor TOOM.

Pored gostiju, koji u Donjem Milanovcu provode više dana, tokom ove letnje sezone očekuje se i pristajanje rekordnih 210 kruzera, sa turistima iz celog sveta, koji se u Donjem Milanovcu zadržavaju jedan dan.

Za sve goste Donjeg Milanovca i ove godine Turistička organizacija je pripremila bogato kulturno leto, čime se upotpunjuje njihov boravak kod nas“, dodaje Radaković.

Pored nastupa muzičkih izvođača, svake nedelje na obali Dunava smenjivaće se i drugi kulturni sadržaji, kao i brojne tradicionalne manifestacije, poput Porečkog kotlića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *