Kinezi donirali Boru i Majdanpeku zaštitnu opremu

BOR-Kineski okrug Šanghang i kompanija „Ziđin Koper Bor“ donirali su Boru i Majdanpek stotinu hiljada maski, više od hiljadu zaštitinih vizira, rukavice i uniforme. Ovo je samo jedna od brojnih  donacija Kine srpskom narodu u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Nadamo se da će oprema biti veoma brzo isporučena bolnicama i ostalim institucijama. Osećamo obavezu da pomognemo srpskom bratskom narodu u borbi protiv ovog virusa“, rekao je Deksi Ling, zamenik generalnog direktora kompanije Zoiđin Koper Bor.

Na ovaj način pokazujemo da je bratski odnos Kine i Srbije na najvišem nivou, što isto važi i na lokalu gde je Grad Bor pre nekoliko meseci potpisao protokol o bratimljenju sa kineskim okrugom Šanghang.

 „Plod bratimljenja jeste briga jedni o drugima u situaciji kada je teško. Pokazalo se da je kineski narod uz nas i sada svaki naš sugrađanin ima priliku da dobije masku“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Zahvaljujući kompaniji „Ziđin Koper“, Gradu Boru predstoje bolji dani. Kada proizvodnja raste povećava se i budžet Grada Bora.

Punjenje budžeta grada znači da će se razvijati lokalna infrastruktura. U prethodne dve godine Grad Bor je uspeo iz sopstvenih sredstava da obezbedi u selima 45 kilomatara novog asfalta i 25 kilometara u gradu, kao i 160 kilometara nasipanih atarskih pouteva“, dodao je Milikić.

Uručenju donacije kineskog okruga i kompanije Ziđin Koper, Boru i Majdanpeku prisustvovao je Ministar rudarstva i eneregetike Aleksandar Antić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *