Kol centar Crvenog krsta Zaječar uspešno obavio zadatak

ZAJEČAR – Kol centar Crvenog krsta u Zaječaru je otvoren u rekordnom roku, odmah nakon odluke o formiranju koja je doneta na sednici Štaba za vanredne situacije. Otvorene su tri telefonske linije i pozvani volonteri da se prijave za volontiranje u kol centru. Telefoni su počeli da zvone, a veliki broj volontera se odazvao pozivu. Za pomoć u selima, Crveni krst je sarađivao sa poverenicima koji su u koordinaciji sa Crvenim krstom uspeli da pruže pomoć i seoskom stanovništvu.

Za sada sve funkcioniše u najboljem redu, a od kako su penzioneri dobili mogućnost da izlaze u kupovinu, broj poziva se drastično smanjio, a novina je da su volonteri počeli sa podelom besplatnih maski pred velikim marketima i sa dezinfekcijom bankomata u gradu”, kaže Irena Mladenović, stručni saradnik na programskim aktivnostima Crvenog krsta Zaječar.

Irena dodaje da Kol centar Crvenog krsta i dalje radi, iako nema toliko poziva koliko ih je bilo na početku epidemije, a do sada su, kaže 375 puta izašli na teren.

Osim svih ovih aktivnosti, Crveni krst je tokom trajanja vanrednog stanja svake srede organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi, a od početka epidemije prikupili su preko 150 jedinica ove dragocene tečnosti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *